Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@13:15:22 GMT

ایلام زیبا| از روستای گردشگری زید تا دره زیبای رازیانه

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۰۹۰۸

ایلام زیبا| از روستای گردشگری زید تا دره زیبای رازیانه

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، شهرستان بدره در دامنه کبیرکوه در کنار رودخانه سیمره و جنگل‌های طبیعی بادام و بلوط قرار گرفته است و دارای استعداد کشاورزی و باغداری و پرورش ماهی قزل آلا است.

این شهرستان از شرق به استان لرستان، از شمال به شهرستان‌های ایلام و سیروان، از جنوب به دره‌شهر و از غرب به شهرستان دهلران منتهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 شهر بدره مرکز این شهرستان است و مردم آن عمدتاً به گویش بدره‌ای سخن می‌گویند.

این شهرستان دارای جاذبه‌های فراوانی است که مهمترین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان عبارتند از:

1)  دره ییلاقی کلم:
 این دره زیبا و سرسبز ییلاقی در روستای نمونه گردشگری کلم واقع شده است فاصله این دره زیبا از شهر ایلام ۶۰ کیلومتر است و دارای انواع باغات میوه و رودخانه‌های فصلی و دائمی است به گونه‌ای که جنگل و با خانه‌های روستایی آن به هم آمیخته‌اند.

زمان سفر به این روستا تمامی فصول سال و به ویژه فصل تابستان است و عمده مراجعین آن از اهالی شهرهای استان هستند، روستای کلم قدمت طولانی سکونت انسانی دارد، بررسی آثار باقی‌مانده از جمله قلعه و آتشکده، احتمال قدمت و سابقه تاریخی روستا را به دوران مادها افزایش داده است.

2) زیارتگاه جابر انصار:

 در ۱۲ کیلومتری شمال شهر بدره و در بین کوه‌های"مله ریته" و "چال می" در روستایی به نام جابر زیارتگاهی قدیمی وجود دارد.

 این زیارتگاه در نزدیکی یکی از راه‌های باستانی واقع شده است، دره‌ای که بین دو کوه گچی مذکور می‌گذرد دارای آبی شور است، انتهای دره مقبره را در خود جای داده است که به بقعه جابر معروف است.

طایفه‌ای از ساکنین بدره معتقدند که صاحب مقبره جابربن عبدالله انصاری است، بعضی نیز مدعی هستند که ممکن است «جابربن حیان» باشد که هر روایتی صحیح نیست.

3) تنگه زرانگوش:
 تنگه زرانگوش دارای طبیعتی بسیار زیبا با درختان کهن و حیات وحش است، ارتفاع این تنگه بالغ بر ۵۰۰ متر است و در تمام فصول مخصوصاً بهار و زمستان آب در درون تنگه جاری است، تنگه دارای دو اشکفت یا غار دوقلو است و بقعه امامزاده بابازید در نزدیکی آن جای دارد این تنگه در مسیر جاده بدره به دره شهر قرار دارد.

4) روستای گردشگری زید:

روستای «زید» از توابع شهرستان بدره است و دارای دره‌های بسیار بزرگ و شگرفی است؛ انبارهای تاریخی گندم در دل صخره‌های بزرگ که تاکنون به طور کامل شناسایی نشده‌اند از جذابیت‌های این روستاست.

این روستا به دلیل وجود" امامزاده زید بن علی" این نام را به خود گرفته است، این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است و از گذشته تاکنون جایگاه بالایی نزد مردم داشته است.

5) تنگه رازیانه:
 تنگه زیبای رازیانه در دامنه کبیرکوه و در جاده ایلام به بدره واقع شده است، در درون تنگه رودی فصلی جریان دارد در زیباترین بخش از مسیر عبور خود دره‌ای پر پیچ و خم و نسبتا عمیق و آبکند در دل سنگ‌های رسوبی ایجاد کرده است.

جلوتر از دره گداری وجود دارد که با گذشتن از آن به جنگل‌های بلوط و سایه سار صخره‌ها می‌توان راه یافت تنگه رازیانه در لیست آثار ملی به ثبت رسیده است.

6) تنگه کافری:
تنگه کافری در نزدیکی شهر بدره قرار دارد و از مهم‌ترین و پربازدیدترین جاهای دیدنی ایلام نیز به شمار می‌رود. این تنگه که در ۱۵ کیلومتری شمال شهر بدره، سه کیلومتری شمال شهرک ولیعصر و در جاده ایلام به‌ سمت دره شهر جای دارد.

تنگه کافری یکی از زیبایی‌های زاگرس به شمار می‌رود که پشت سد سیمره و در منطقه‌ای کوهستانی و در میان کوه‌های کبیرکوه، دینارکوه و مانشت جای گرفته است؛ یکی از علت‌های شکل‌گیری این تنگه و سایر زیبایی‌های ایلام، وجود همین ارتفاعات است.

رودخانه‌ای که در تنگ کافری جریان دارد از کوه‌های سربه فلک کشیده و استوار کبیرکوه سرچشمه می‌گیرد که پس از عبور از میان کافری، خود را به رودخانه معروف سیمره می‌رساند.

این رودخانه به‌همراه چشمه‌های آب این دره را تشکیل می‌دهند؛ طول این تنگه رویایی دو کیلومتر است که در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و با داشتن چشم‌اندازی خیره‌کننده به رودخانه و سد سیمره، یکی از پرطرفدارترین مکان‌های دیدنی بدره محسوب می‌شود.

شهرستان بدره با توجه به تازه تاسیس بودن اما دارای طبیعتی بکر و دیدنی است که با یک بار دیدن از این شهرستان مهمان همیشگی این شهرستان در طول سال خواهید بود پس منتظر شما مهمانان نوروزی به شهرستان بدره خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بدره طبیعت گردشگری ایلام شهرستان بدره شهر بدره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۰۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت

همشهری - سعیده مرادی: روستای ترشنبه قدمتی ۱۸۰ ساله دارد و در آن می‌توان در کنار لذت از طبیعت زیبا و تنفس در هوای پاک به تماشای تاریخ نشست.

روستای سرسبز و تاریخی

زمین‌های ترشنبه با برکت و حاصلخیز است و از درختان گردو و هلو تا انواع صیفی‌ و سبزی‌ در باغ‌های آن به بار می‌نشیند. شاخ و برگ و میوه بسیاری از درختان روی دیوارهای گلی باغ‌های روستا سرازیر شده و به کوچه پسکوچه‌های آن حال‌وهوای دلنشینی بخشیده است. بعضی از اهالی به یاد دارند که تا چند سال پیش زمین‌های روستا پر بود از انبه‌های ریز ترش و می‌گویند نام اینجا «ترش انبه» بوده که در گویش‌های محلی به «ترشنبه» تغییر پیدا کرده است. در ترشنبه به زحمت می‌توان خانه و باغی پیدا کرد که اهالی مقابل آن درخت و نهالی نکاشته باشند.

یادگار صفوی

این روستا در دل خود آثار تاریخی مختلفی را جای داده است. اگرچه برخی از آنها مانند کاروانسرا و قلعه خشتی از بین رفته‌اند، اما تعدادی دیگر مانند تپه طلا و یخچال قدیمی هنوز مقصدی برای گردشگری‌اند. از یخچال این روستا که به شکل کله قند بزرگی خودنمایی می‌کند می‌توان به‌عنوان بزرگ‌ترین یخچال قدیمی تهران نام برد که با کمک میراث فرهنگی بازسازی شده است. این یخچال باقی مانده‌ای از بناهای دوران صفویه است و در زمره آثار ملی قرار دارد. مساحت کلی یخچال ترشنبه ۴۶۰‌مترمربع است که ۲۰۰‌مترمربع آن زیربنای این اثر تاریخی محسوب می‌شود. تپه طلا نیز انبوهی خاک رس تپه مانند باقیمانده از برج و باروهای باعظمت قلعه خشتی است و اهالی ترشنبه از آن با عنوان «تپه طلا» یاد می‌کنند. در روستای ٣٠٠هکتاری ترشنبه آرامستانی قدیمی هم وجود دارد. تقریبا همه سنگ‌های قبر آرامستان ترشنبه با دست و بدون دستگاه برش خورده و تراشیده شده‌اند. از سال‌ها پیش در این آرامستان کسی دفن نشده است.

نشانی: اسلامشهر، بخش چهاردانگه، روستای ترشنبه

حریم منطقه:۱۸

چطور برویم: از بزرگراه آیت‌الله سعیده وارد جاده ساوه شوید. پس از طی ۱۶ کیلومتر از طریق خیابان صادقیان به سمت ترشنبه بروید.

امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی

امکان کمپ زدن: دارد

ویژگی: دارای جاذبه طبیعی و تاریخی

کد خبر 850302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تعطیلات سفر - گردشگری روستا اوقات فراغت تهران تور- گردشگری

دیگر خبرها

  • مشکل آب روستای ریکای مهران مرتفع شد
  • سهمیه آرد نانوایی های تالش افزایش یابد
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • صدور مجوز راه‌اندازی رشته موسیقی در هنرستان هنرهای زیبای چهارمحال وبختیاری
  • لحظه هولناک ریزش کوه در ایلام + ویدئو
  • (ویدیو) لحظه وحشتناک ریزش کوه در جاده استان ایلام
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری